Kultúra

Cambridge-ben telepedett le Aj Vej-vej

Augusztus elején számoltunk be róla, hogy elköltözik Németországból Aj Vej-vej. A világhírű kínai ellenzéki művész döntését a német társadalom zártságával indokolta.

Ennek az országnak nincs szüksége rám

– mondta akkor a családjával 2015 óta berlini emigrációban művész. Kiemelte, hogy „Németország nem nyitott társadalom”, hanem „olyan társadalom, amely nyitott szeretne lenni, de főleg saját magát védi”.

Elköltözik Németországból Aj Vej-vej
Még nem tudja, hogy hol fog élni.

Aj Vej-vej akkor még úgy nyilatkozott, hogy nem tudja, hova költözik, most azonban The Art Newspaper című képzőművészeti folyóiratnak megerősítette, hogy Cambrdige-ben telepedett le.

Aj Vej-vej igen népszerű képzőművész Nagy-Britanniában, 2010-ben a londoni Tate Modern múzeumban állították ki Napraforgók című installációját, amely százmillió darab kézzel festett porcelán napraforgómagból állt. A világhírű angol egyetemi városban, Cambridge-ben is volt már kiállítása 2016-ban.

A  egyéni, politikai és művészi szabadság megvalósulásáért harcoló képzőművész a Reuters brit hírügynökségnek a minap arról beszélt, hogy Nagy-Britannia is „mély problémával néz szembe. Úgy tűnik elveszítették a bátorságot és a víziót ebben a gyorsan változó világban” – mondta a szigetországnak az Európai Unióból tervezett kiválásáról.

(MTI)

Kiemelt kép:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik