Kultúra

A Tate Modern volt a leglátogatottabb turistalátványosság 2018-ban Angliában

A Tate Modern múzeum volt a leglátogatottabb ingyenes turistalátványosság Angliában tavaly a VisitEngland frissen közzétett összesítése szerint. A fizetős látványosságok közül változatlanul a londoni Towert keresték fel a legtöbben. A brit fővárosban lévő múzeum 5,87 millió látogatót fogadott, míg a Tower 2,6 milliót. A Tate Modern tíz év után fosztotta meg az első helytől a British Museumot, melyet 5,83 millióan kerestek fel tavaly.

Összességében az angliai nevezetességek látogatottsága két százalékkal növekedett. A legnagyobb mértékben, hat százalékkal a múzeumoké és a galériáké nőtt. A Tate Modernt és a British Museumot a londoni National Gallery követte 5,73 millió látogatóval.

A leglátogatottabb ingyenes nevezetességek:

  1. Tate Modern
  2. British Museum
  3. National Gallery
  4. Londoni Természettudományi Múzeum
  5. Brightoni móló
  6. Viktória és Albert Múzeum (London)
  7. Tudományos Múzeum (London)
  8. Somerset House London)
  9. National Potrait Gallery
  10. British Library

A belépődíjas látványosságok között továbbra is a Tower a legkeresettebb. A második helyre az Upton by Chesterben lévő állatkert került 1,97 millió látogatóval, a harmadik a Kew Gardens botanikus kert Londonban 1,86 millió vendéggel.

A leglátogatottabb belépődíjas látványosságok:

  1. Tower
  2. Állatkert (Upton by Chester)
  3. Kew Gardens botanikus kert (London)
  4. Szent Pál-székesegyház (London)
  5. hajókázás a Windermere-tavon.
  6. Royal Academy of Arts
  7. Stonehenge
  8. Westminster-apátság
  9. Bath római fürdője
  10. Londoni állatkert

A VisitEngland több mint 1500 turistalátványosság adatait összesítve tette közzé jelentését. A turizmusért felelős hivatalos brit ügynökség azt is közölte, hogy az év első négy hónapjában a britek rekordszámú, 11,8 millió vendégéjszakát töltöttek Angliában. Ez három százalékos növekedés a 2017-ben mért előző rekordhoz képest. A turizmus évi 106 milliárd fontot (37 200 milliárd forintot) hoz összesen Angliának.

(MTI)

Kiemelt kép: ETHEL DAVIES / ROBERT HARDING HERITAGE / ROBERTHARDING

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik