Kultúra

Az Epstein-botrányról máris filmsorozatok készülnek

Jeffrey Epstein halála óta még egy hét sem telt el, de már tudni, hogy filmsorozat készül az ügyről szóló cikksorozat alapján.
Kapcsolódó cikkek

A fenti cikksorozat a Miami Heraldban jelent meg és ez leplezte le Jeffrey Epstein, az amerikai milliárdos gyermekmolesztálási ügyeit. Az esetről készülő filmsorozatról alig három nappal Epstein halála után röppentek fel az első hírek. A Variety szerint annyit lehet már tudni, hogy a színésznő Patricia Heaton részt vesz a produkcióban.

Julie K. Brown oknyomozó újságíró három részes cikksorozata 2018 novemberében jelent meg, interjúkat tartalmaz számos áldozattal, akiket Epstein kihasznált, és elérte, hogy 2019 júliusában lemondjon Alexander Acosta munkaügyi miniszter, aki még floridai főügyészként 2008-ban szerepet játszott az akkori Epsteinnel kapcsolatos nyomozások időelőtti lezárásában. A nyomozásban csaknem 40 kiskorú lány zaklatása vádjával vizsgálódtak és az ügy életfogytig börtönbe juttathatta volna Epsteint.

Epsteint végül júliusban manhattani szövetségi ügyészek vádoltak meg emberkereskedelemmel és pedofil pornófilmek birtoklásával. Ártatlannak vallotta magát, de mivel az egyik bíró szerint túl nagy lenne a valószínűsége, hogy a vádlott elmenekülne, az óvadékot megtagadták. A milliárdost végül augusztus 10-én holtan találták a cellájában.

Nem a fenti sorozat az egyetlen, ami megcélozza az Epstein-botrányt. A Lifetime csatorna szintén bejelentette, hogy dokumentumsorozatot készítenek Surviving Jeffrey Epstein címmel. Heaton projektjének egyelőre nem tudjuk a címét.

Öngyilkos lett Jeffrey Epstein
A szexuális bűncselekményekkel és emberkereskedelemmel vádolt milliárdost cellájában találták meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik