Kultúra

Óriási bulival ünnepli születésnapját a Halott Pénz

Jubileumi, 15. születésnapját ünnepli idén a Halott Pénz, melyet hatalmas koncerttel ünnepel meg december 29-én, a Papp László Budapest Sportarénában.

A Halott Pénz Marsalkó Dávid szólóprojektjeként indult, majd egy hétfős zenekarral folytatta. 2016 áprilisában az együttes elkészítette az Ülni.Örülni.Megőrülni. című lemezüket, amelyen a Darabokra törted a szívem című, a zenekar eddigi egyetlen feldolgozása is szerepel. A következő évtől a hazai fesztiválok állandó fellépőivé váltak, 2018-ban pedig pár telt házas Aréna turnéval kezdtek, majd Erdélyt bejárva, a hazai fesztiválok nagyszínpadain folytatták útjukat.

2004-ben indult el a Halott Pénz története, amiből végül egy olyan sztori lett, amiről álmodni sem mertünk volna. A sok-sok buktatón, nehézségen és mélyponton át vezető úton a legfontosabb mindig a közönség szeretete és ereje volt, nélkülük nem tudtuk volna végigcsinálni és nélkülük nem tartanánk itt. Ezért is gondoljuk úgy, hogy ez a jubileumi koncert nem csupán nekik, de róluk is szól majd

– mondta Marsalkó.

Jegyek itt kaphatók a decemberi koncertre.

Kiemelt kép: Halott Pénz

Ajánlott videó

Olvasói sztorik