Kultúra

Azurák Csaba: a távozásomat sem úgy fogtam fel, hogy örökre véget ér valami

A TV2 még áprilisban adott ki egy közleményt, hogy tizennyolc év után közös megegyezéssel távozik tőlük Azurák Csaba. Azóta a riporter nem nyilatkozott, viszont kiderült, hogy időközben a Budapest Honvéd FC kínálta meg egy állással, ő lett a csapat kommunikációs vezetője. Azurák most egy rövid, de annál velősebb interjút adott a Bestnek, hogy hogy teltek a felmondást követő hónapok, és hogy élte meg a tévézéssel, illetve a TV2-vel való szakítást.

Sosem jelentkeztem pozíciókért, az élet egyszerűen elém sodorta azokat. De a csaknem két évtized alatt sok minden változott, a csatorna is. Az a TV2, amibe érkeztem, és amiből most eljöttem, nem ugyanaz, de ezt mindenki tudja. Nekem ez a tizennyolc év úgy volt kerek, ahogy volt. A távozásomat sem úgy fogtam fel, hogy örökre véget ért valami.

Azurák azt is elmondta, hogy őszig aktívan ugyan, de pihenni akart, de egy lehetőség közbeszólt. „Meg kell mondjam, így másfél hónap távlatából érzem magamon, hogy újabb és újabb energiákat hív elő belőlem az új pozíció. […] Amikor megérkeztem, éreztem, sokakat meglep, hogy egyik napról a másikra kijöttem a dobozból. Egy percig sem gondoltam, hogy bárkinek hasra kéne esnie, mert megjött a tévés fiú. Sőt, sokkal többet kell tennem, hogy bizonyos tévézéshez köthető sztereotípiákat megváltoztassak.”

Azurák Csaba 2001-ben kezdett a TV2-nél, a Napló szerkesztő-riportere lett, majd Sváby András távozása után műsorvezetőként is dolgozott. Vezette ezen felül a Jó estét Magyarország!-ot, a Mutatót és a Mokkát reggelente. Volt a Tényekben is, ahol éppen Kökény-Szalai Vivien váltotta a hírigazgatói poszton. Ezután vezette a a saját nevével fémjelzett 1/1 című háttérműsort. Azurák az interjú végén hozzátette, hogy egyáltalán nem zárja ki, hogy valaha láthatjuk még a képernyőn vagy hallhatjuk a rádióban.

Kiemelt kép: Neményi Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik