Kultúra

Annyira béna Hunyadi-szobrot állított a kormány, hogy még Toroczkai is csak röhögni tud rajta

Az elmúlt huszonöt évben egyre gyűltek az országban a furcsa köztéri alkotások. Januárban összegyűjtöttük a legérthetetlenebbeket.

Harmadrendű szobrok tömegei árasztották el az országot
Az elmúlt két évtizedben egyre több helyen ütközhetünk furcsa alkotásokba. Összegyűjtöttük őket.

A minap egy újabb meglehetősen béna szobrot avattak, igaz ezt Magyarország határain kívül, a Nándorfehérvárhoz közeli Zimonyban. A Hunyadi Jánost megörökítő alkotás avatásán a magyar köztársasági elnök is részt vett, és elemezte is a szobrot:

A kereszt a legendás hadvezér Európa védelméért hozott áldozatát, a harang az európai összefogást és a Hunyadi vezetésével aratott diadalt hirdeti

– mondta a leleplezett műről Áder János.

A 40 millió forintnyi közpénzből készült Hunyadi-szobornak nem örült mindenki. Többek között Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke sem, aki pedig nehezen vádolható azzal, hogy kedve ellenére lenne bármi, ami a dicső magyar múltnak állít emléket.

Ásotthalom polgármestere kezdeményezésére a nándorfehérvári diadal évfordulójára Szilágyi Mihály-szobrot avattunk közadakozásból 12,7 millió forintért, Zimonyban pedig a magyar kormány állított 40 millió forintért Hunyadi János-szobrot. Mindenki döntse el maga, hogy melyik alkotás sikerült jobban, melyik méltóbb a világraszóló nándorfehérvári diadal emlékéhez?

– tette fel a kérdést egy posztban a Mi Hazánk.

A döntést inkább felkent szoboresztétákra bíznánk.

Kiemelt kép:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik