Kultúra

Van egy fesztivál, ahol a kalóz-metál találkozik Korda Györggyel

Habár a július 24-én induló Fezen egy igazi rockfesztiválként került be a köztudatba, az utóbbi években sokat változott a felhozatal. Lesz hiphop, pop, rock, punk, magyar és külföldi fellépők, fiatalok és nagyöregek egyaránt. A legjobb, hogy egy napon lép fel Korda György és Balázs Klári a kaliforniai punkokkal, az Ignite-tal, de szombaton játszik a Bëlga, Hobo és Deák Bill Gyula is. A 22. Fezen Fesztiválon fellép még többek között az ausztrál Airbourne és az Alestorm is. Őket a kalózos dalaik és a kinézetük miatt sokan pirate metal, azaz kalóz-metál zenekarnak tartják.

A Fezen egy hatalmas olvasztótégely, ahol megfér egymás mellett a Halott Pénz, Krúbi, Majka és Ákos is. Vagy az olyan friss hiphop-arcok, mint a Follow the Flow. Az együttes vokalistáját, Szakács Gergőt például legutóbb egy tőle idegen helyzetben láthattuk a Hajós András-féle Dalfutárban, amikor a színházas Vecsei H. Miklós szövegére kellett énekelnie a virágokról.

A Fezenen lehetünk A székesfehérvári vasútállomástól öt-tíz perces sétával, napközben nincsenek színházi előadások és egyéb programok, úgyhogy félóra alatt a Velencei-tónál lehetünk.

Kiemelt kép: Fezen

Ajánlott videó

Olvasói sztorik