Kultúra

Pókember magabiztosan uralja a mozikat

A Pókember: Idegenben még mindig vezeti a kasszasikerlistát Észak-Amerikában, ahol második hétvégéjén 45 millió dollárral növelte bevételét. A premierfilmek nem igazán rúgtak labdába a hétvégén.

A legújabb, Tom Holland és Jake Gyllenhaal főszereplésével forgatott Pókember-film 274 millió dollárra növelte hazai összbevételét forgalmazása második hetében, világszerte pedig már 847 millió dollárt költöttek rá a nézők. Az 572 millió dolláros külföldi bevétellel eddig ez a legsikeresebb Pókember-film nemzetközileg. A filmet nemcsak a közönség, a kritikusok is szerették, mi is lelkesen írtunk róla a bemutató után.

Ez a Pókember már csak akkor lehetne jobb, ha ledobná a jelmezt
A Pókember nélküli Pókember-filmig az Idegenben alcímű résszel is beérjük. Kritika.

A hétvégi észak-amerikai sikerlista második helyén a negyedik hete futó Toy Story 4 végzett további 20,7 millió dolláros bevétellel – írja az MTI.

A premierfilmek közül a Crawl című katasztrófathriller teljesített a legjobban, 12 millió dollárral a harmadik helyen végzett. Az Übergáz című akcióvígjáték, a Disney első korhatáros filmjére 8 millió dollár értékben váltottak jegyet, ami a negyedik helyhez volt elegendő.

Az első öt között végzett még a Universal Yesterday című zenés Beatles-filmje, amely 6,7 millió dollárt hozott harmadik hétvégéjén.

Kiemelt kép: InterCom

Ajánlott videó

Olvasói sztorik