Kultúra

Hogy Woody Allen nyugdíjba vonulna? Dehogy!

Woody Allen Spanyolországban tartott nemrég sajtótájékoztatót következő filmje kapcsán, ahol elmondta, eszébe nem jutott, hogy nyugdíjba vonuljon.

A kezdetektől fogva a munkára koncentrálok, függetlenül attól, mi történik a családomban vagy a politikában. Nem gondolkodom például a társadalmi mozgalmakról, a filmjeim az emberi kapcsolatokról, az emberekről szólnak, némi humorral megszórva. Ha meghalnék, valószínűleg egy filmforgatáson tenném, ami eléggé valószínű, hogy megtörténhet

– mondta.

A rendező azért is mondthatta ezt valószínűleg, mert mostanában sokszor szóltak róla a hírek. Nagy port kavart az Amazon bejelentése egy évvel ezelőtt, mikor kiderült, elállnak Allen új filmje, az A Rainy Day in New York forgalmazásától a rendezőt ért zaklatási vádak miatt. A filmet végül Olaszországban mutatják be októberben.

Allen azóta már új produkción dolgozik, július 10-én kezdődik a Rivkin’s Festival munkacímet kapó filmje forgatása Spanyolországban. A történet szerint gy, a San Sebastián Nemzetközi Filmfesztiválra ellátogató házaspár (Christoph Waltz és Gina Gershon) az út során más nőbe, iletve férfiba szeretnek bele, a bonyodalom pedig innentől garantált. Waltz és Gershon mellett Elena Anaya és Louis Garrel is szerepelnek a filmben.

(Deadline)

Kiemelt kép: ANDER GILLENEA / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik