Kultúra

Mindennapi főbűneink és környezettudatos női összefogás a megújult nlc-n

Holdampf Lindával és Hitka Viktóriával erősít a megújult nlc

Tematikus cikksorozattal és fontos társadalmi üzenetekkel jelentkezik a legolvasottabb női site, az nlc, amely májusban új arculattal ünnepelte nagykorúságát, most pedig két ismert és az olvasók körében közkedvelt női arccal erősít, és fontos társadalmi üzenetekre hívja fel a figyelmet. Holdampf Linda stylist könyörtelen őszinteséggel meséli el tapasztalatait, érzéseit az új, 12 főbűn tematikus cikksorozat kapcsán, míg Hitka Viktória képzőművész az nlc számára tervezett egyedi bögrékkel és vászontáskákkal hívja fel a figyelmet a környezettudatos életmódra.

Az nlc új sorozatában azokról a főbűnökről szeretnék tabuk nélkül beszélni, amelyek részei a mindennapjainknak, mégis valamiért szemlesütve emlegetjük őket, mintha igazi bűnösök lennénk. Ideje nyíltan beszélni arról, hogy vannak bőven gyengeségeink, amiket hol elég elfogadni, hol pedig érdemes mélyrehatóbban foglalkozni velük, célunk nem az, hogy felmentsük az olvasókat, sokkal inkább az őszinteségre szoktatás.

– fejti ki Pácsonyi Daniella, az nlc főszerkesztője.

Az nlc új, tematikus cikksorozata elsőként a féltékenységet boncolgatja, a további egy évben pedig górcső alá veszi többek között a pazarlást, a lustaságot vagy éppen a paráználkodást is. A főbűnöknek dedikált napokon, azaz minden hónap első péntekén az olvasók nyílt levelek, vallomások, riportok, szakértőkkel készített interjúk és forgatott anyagok segítségével járhatják körbe az adott témát, és mini kutatások is lesznek az olvasók tapasztalatainak feltérképezésére.

Minden hónapban saját cikkel jelentkezik Holdampf Linda stylist is az adott bűn kapcsán. Linda elmondta:

Rögtön elfogadtam az nlc felkérést, tetszett a feladat, hogy őszintén kell beszélni a hétköznapi gyarlóságainkról, azt hiszem, hogy ez a fajta kommunikáció hiányzik a mindennapokból, és annak is örültem, hogy a közönség új szerepben ismerhet meg. Megígérhetem, hogy a postjaimban nem lesz kamu, még akkor sem, ha egyébként mély és fájó sebeket tépek fel.

Hitka Viktória hivatalosan képzőművész, a hétköznapokban grafikus, mesekönyv-illusztrátor, egy társadalmilag érzékeny kártyajáték alkotója, pár éve pedig beszélő, hol vicces, hol súlyos üzeneteket rejtő tányérjairól ismert. (Itt egy interjú vele.) Újabban meg arról, hogy a lánya odaállt elé, megkérdezte, élni fog-e még, amikor elpusztul a Föld, ezt pedig Viktória megírta a közösségi médiában. Most pedig az nlc-nek tervezett bögrét és táskát, amelyeket a következő két hétben meg is nyerhetnek az olvasók.

Arra gondoltam, megírom a mondatokat, amiket meg akarok írni, például ezt, hogy „minden csomag könnyebb, ha többen viszik”. Fontos volt nekem, hogy a nők ezt megkapják. Rossz üzenetet kapnak ugyanis, ha azt nyomatjuk nekik, hogy ők aztán mindenre képesek, simán lehetnek dolgozó nők, anyák és feleségek egyszerre – nem kell mindenáron szupersztárnak lenni

– osztotta meg a képzőművész a projekt kapcsán.

Kiemelt kép: nlc / Neményi Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik