Kultúra

Illegális örökbefogadást és fociszurkolókat nézhetünk jövőre a moziban

Július 1-jén kezdődik Nagy Viktor Oszkár (Apaföld, Két világ közt, Hivatal, Székely derbi) új mozifilmjének forgatása Budapesten. A Más liga egy illegális örökbefogadásból induló különleges szerelem felvállalásának küzdelmes és humoros története, melyhez a hátteret egy ellentmondásos világ, a futballszurkolói szubkultúra adja. Egy közeg, amit egyszerre sző át az erőszak, a drukkerek érzelmektől fűtött rajongása, a gyakran feltűnő rasszizmus és a morális értékekhez rendületlenül ragaszkodó családias szolidaritás.

A vígjáték főszerepeiben Ötvös András (Isteni műszak, Nyitva, A Tanár) és a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója, Gombó Viola Lotti lesz látható, de feltűnik majd mellettük Thuróczy Szabolcs, Stefanovics Angéla, Piller Ádám, Orosz Ákos, Hajdu Szabolcs, Rajkai Zoltán, Pelsőczy Réka és Urbanovits Krisztina is.

Nagy Viktor Oszkár 2008-ban Apaföld című játékfilmjével debütált, az azóta eltelt tíz év során több dokumentum- és tévéfilmet rendezett, köztük a Magyar Filmkritikusok által 2011 legjobb dokumentumfilmjének választott Két világ közt-öt és a 2016-ban a franciaországi FIPA fesztiválon legjobb TV-film forgatókönyv díját elnyerő Hivatalt. A Más liga Nagy Viktor Oszkár második játékfilmje, a forgatókönyv a rendező és Bárány Márton közös munkája, az operatőr Kürti István, a vágó Sass Péter.

Nagy Viktor Oszkár filmje a Filmalap 394,3 millió forintos gyártási támogatásával készül és 2020-ban debütál mozikban.

(Filmalap)

Kiemelt kép: Campfilm

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik