Kultúra

A Trónok harca mély nyomot hagyott a magyarokban is

Most már biztosan kijelenthetjük, hogy a Trónok harca volt, van és lesz is. Több mint egy hónapja ért véget a sorozat, de még mindig érezhető a hatása. A napokban írtuk meg, hogy készül a Trónok harca-előzmánysorozat, melynek pilotját Észak-Írországban, Naomi Watts főszereplésével forgatják.

Addig viszont még ki kell bírnunk egy kicsit, de egy magyar alkotónak köszönhetően talán ez nem is lesz olyan nehéz. Szert-Szabó Dorottyát annyira megihlette a sorozat, hogy a Magyar Népmesék stílusában készített grafikákat a Trónok harca hőseiből.

Elkezdtem egy népviseletre hangolt, menyasszonyok a világ körül fantázianevű sorozatot is, illetve már a Vikingek c. széria hőseit is feldolgoztam ilyen formában. Ez a sorozat a Trónok harca tiszteletére készült, mert hatalmas rajongója vagyok a műsornak. Ezzel lezárok egy korszakot. Mivel táncházakba járok és a régi magyar animáció elkötelezett híve is vagyok, nem volt nehéz ezzel a stílussal összekötni a Trónok harca karaktereit. A sorozatban is sok az uralkodó, a királyleányka meg a legkisebb kiskirályfi, illetve jelen van az ördög, a pénz, a csoda, szóval minden ami egy ősi meséhez kell. Meg persze le kell győzni az Üveghegyen túli ellenséget a (majdnem) hétfejű sárkány segítségével

– mondta Szert-Szabó Dorottya, aki ígéri, a Trónok harca-grafikákból még készülni fog több is, és egy meglepetésvideóra is érkezik hamarosan a témában.

(Kreatív)

Kiemelt kép: YouTube / Game of Thrones

Ajánlott videó

Olvasói sztorik