Kultúra

Szuper családi program azoknak, akik nem tudják, mit csináljanak a hétvégén

Budapesti és a vidéki programok június 21-23. között.

Kiállítás

Földünk közel hatvanmillió éves történetébe kaphat betekintést az, aki ellátogat Gyöngyösre, az MTM Mátra Múzeumában megnyílt természettudományos élménytérbe. A föld mélyének változásaival, az őstengerek élővilágával, a vulkánok működésével, a jégkorszak majd az ember természetformáló munkájával, valamint napjaink környezeti problémáival ismerkedhet a látogató, eredeti tárgyak és sok-sok interaktív eszköz segítségével.  A tárlat gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt jó szórakozást, játékos ismeretszerzést kínál.

Az élménytér iskolai előadások idején csak hétvégén, iskolai szünetekben hétfő kivételével naponta 9-től 17 óráig látogatható. További információk az élménytér oldalán.

Mozi

Mondjuk ki, az Aladdin összejött: vicces, színes, szagos, vidám. Hozza a régi stílust, miközben Guy Ritchie elérte, hogy belássuk, volt értelme Will Smitht kékre festeni.

Egy utcagyerek is elvehet egy hercegnőt, ha van nála egy lámpás
Pláne, ha van nála egy Dzsini. A legendás Aladdin élőszereplős változata megérkezett, és olyan, amilyennek lennie kell. Nosztalgikus, túlzó és megható.

Aladdin, 2019, amerikai fantasy, családi kalandfilm, 128 perc, 24.hu: 8/10

Vidéki program

Június 19. és 22. között ismét Fishing on Orfű. A fesztiválon fellép többek között a Quimby, a Kiscsillag, a Vad Fruttik, a Péterfy Bori & Love Band, a 30Y, a Supernem, a Hiperkarma, a Bëlga, a Kistehén, és a második szólólemezét nemrég megjelentető Lovasi András is.

Hobóval és Krúbival jön a Fishing on Orfű
Kiderült a fesztivál teljes zenei programja.

+ Ezt pedig írd be a naptáradba

Hollywoodi csillagok – szimfonikus filmzenekoncert a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon június 27-én.  Az előadásban olyan, világszerte népszerű közönségsiker vagy díjnyertes filmek zenéi is felcsendülnek Budapest Symphony Orchestra jóvoltából, mint a Forrest Gump, a Gladiátor, az Indiana Jones vagy A Karib-tenger kalózai. További információk a Margitszigeti Szabadtéri Színpad honlapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik