Kultúra

Benkő László: Csoda, hogy élek

Bár két éve nem gondolta volna, hogy megéri, Benkő László nagy bulival ünnepelte 76. születésnapját. A Blikk azt írja, hogy az Omega billentyűsénél 2017 elején diagnosztizáltak rákot, akkor kemoterápiás kezelést is kapott, majd sikeresen megoperálták.

Ez most egy átmeneti szülinap, mert nem kerek, mégis fontos, mert itt vagyok. Pár éve ez még nem volt biztos. Csoda, hogy élek. Megvagyok, jól vagyok, túl a betegségen, ennél nagyobb ajándékot nem kaphattam volna. Persze, vannak olyan dolgok, amelyekkel nem lehetett előre számolni. Az immunrendszerem nagyon legyengült, most újra kell építenem magam, de jó úton haladok. Vannak nehézségek, problémák, de nem foglalkozom velük, sosem adtam fel a harcot

– mondta Benkő.

Az Omega év végén ad koncertet az Arénában, amire a zenész gőzerővel készül, hogy jó kondiban legyen.

Csak a zenére figyelek, azt nézem, mikor és hol lesznek a koncertek, gyakorlok, hogy az életem fő munkája, ez a karrier beteljesüljön[…]Azt hiszem, ha egy dolgot kérhetnék a szülinapomra, az lenne, hogy 3-4 év múlva, ha megy kontrollra, akkor mondják azt, hogy tökéletesen egészséges, nem jött vissza a rák, és minden rendben.

Benkő László: Már az is felmerült bennünk, hogy elköltözünk külföldre
A zenészhez és fiához szorosan kötődő Fészek Kulturális Központot egymást érték a razziák az elmúlt időszakban.

Kiemelt kép: Mohai Balázs / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik