Kultúra

Spielberg új horrorsorozata mobiltelefonra készül, ráadásul csak éjszaka lehet megnézni

2020 tavaszán indul el a Quibi nevű, mobiltelefonos streameket megcélzó szolgáltató, melynek egyik első műsora Steven Spielberg új horrorsorozata lesz, írja a Variety. Állítólag a rendező, aki már régóta nem írt semmit, elég ijesztő történetet eszelt ki és kereste meg vele a szolgáltatót. A Spielberg sötétedés után munkacímen futó, 10-12 részesre tervezett sorozat különlegessége, hogy az epizódokat csak éjfél után lehet majd megtekinteni, Spielberg külön kérésére.

Az alkalmazáson belül egy óra jelzi majd, mennyi időnk van még arra, hogy a sorozatot megnézhessük, majd ha a tartózkodási helyünkön (amit a mobilunk bemér) már jön a Napfelkelte, a sorozat eltűnik az alkalmazásból, és csak másnap éjfélkor jön vissza.

Spilerberg mellett Steven Soderbergh, Guillermo del Toro, Sam Raimi, Catherine Hardwick, Anna Kendrick, Doug Liman, Laurence Fishburne és Antoine Fuqua is együtt dolgozik a szolgáltatóval. A tervek szerint filmjeik a megszokottnál jóval rövidebbek, 10-15 percessek lesznek.

A tervek szerint a Quibi az első évben 26 héten át fog egy-egy jelentős sorozatot elindítani. A szolgáltató próbaverziója két hétig lesz ingyenes az induláskor, utána 4,99 dollárért lehet előfizetni a reklámos verzióra és 7.99 dollárért a reklámmentes változatra.

Kiemelt kép: JULIEN FAURE / LEEMAGE

Ajánlott videó

Olvasói sztorik