Kultúra

Pásztor Erzsi: Egy színésznő anya képtelen úgy létezni, mint egy civil

Pásztor Erzsi, akit a legtöbben a Szomszédok Janka nénijeként ismernek, a HOT! magazinnak adott interjút lányával, Henriettel, melyben kapcsolatukról meséltek. A Kossuth-díjas színésznő lánya, Henriett évtizedek óta Olaszországban él, így csak ritkán látják egymást. A színésznő lánya nemrég két hetet töltött Budapesten, mivel Pásztor Erzsi egy ideje már nem ül repülőre.

Én már évek óta nem ülők repülőre, elmúltam nyolcvan, maradok itthon a fenekemen. Ezúttal Heni magával hozta a kutyáját is, állandó rumli volt a lakásban, de még ez is jólesett, mert végre velem volt a kislányom! AMikor elutaznak, utána mindig majd’ megőrülök, annyira rossz, hogy kiürült a lakás. Persze hamar lenyugszom, hisz száz éve élek egyedül, megszoktam a magányt

– mondta.

Mindketten egyetértenek abban, hogy kapcsolatuk nem tipikus anya-lánya viszony. Henriett még kicsi volt, amikor a színésznő elvált, de édesanyja sokat segített nekik.

Anyám fantasztikus nő volt, csodás mama és nagymama! Én sosem tudtam olyan lenni, mint ő, hisz egy színésznő anya képtelen úgy létezni, mint egy civil.

Pásztor Erzsi és lánya kapcsolata mára sokkal felszabadultabb, Henriett is megbékélt azzal, hogy édesanyja sokszor nem volt mellette.

Sose volt köztünk harag, csak egyfajta kimondatlan feszültség, ami a nyolcvanadik születésnapján valahogyan szertefoszlott! Harminchat év elfojtás után végre én is megbékültem, és Mami is elengedte magát.

Kiemelt kép: Zih Zsolt / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik