Kultúra

Ki ne imádná Keanu Reevest?

Keanu Reeves nevét gyakran emlegetik mostanában világszerte. Nemrég mutatták be a színész új filmjét, a John Wick: 3. felvonás – Parabellumot, melynek kapcsán Reeves számos interjút adott. A szerény és visszahúzódó színészt mindig jó látni és hallani egy-egy műsorban, és neki valahogy el is hisszük, hogy sztárallűröktől mentes. A rajongók is hasonló véleményen vannak. Az elmúlt napokban sokan felidéztek egy-egy, a színésszel kapcsolatos anekdotát, miután Naomi Fry New York-i író egy helyi színházban látta Reevest, aki éppen egy, a nézőtér olcsóbb részén lévő székbe próbálta beletuszkolni magát.

„Túl jó erre a világra. Mindenki odavan érte Amerikában” – írta a Twitteren az eset után Fry, és ezt a következő, civil emberek általi visszaemlékezései is jól bizonyítják.

Volt, aki 15 évvel ezelőtt, a Mátrix sikereit követően találkozott a színésszel. A bárban dolgozó pultos szerint Reeves kedélyesen elbeszélgetett vele, legalább félórán keresztül, olyan dolgokról, mint a gitárok, a motorok vagy a whiskey.

Egy másik rajongó az utcán sétálva botlott a színészbe, aki, látva, hogy felismerték, rámosolygott, intett neki és megkérdezte, hogy van.

„Csak egy rövid pillanat volt, de sosem fogom elfelejteni.”

Rosie Waterland ausztrál író egyetemistaként egy sydney-i mozikban dolgozott, ahol egy eseményen Reevest kellett a színpadhoz kísérnie. Waterland szerint Reeves kedves volt, csöndes és furcsa módon, ideges.

„Kívánj szerencsét” – kérte Waterlandet, aki csak annyit válaszolt, hogy nem lesz rá szüksége, majd a színész mindenkit elbűvölt.

Számos hasonló történetet ír még le a Guardian, amit teljes mértékben el is hiszünk és csak azt bánjuk, hogy nekünk nincs (még) ilyen sztorink.

Kiemelt kép: FRAZER HARRISON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik