Kultúra

Világhírű filmszínész adott elő Kolozsváron

Nicolas Cage a közönséggel együtt nézett filmet, és ingyenes mesterkurzust tartott a Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon (TIFF).

Nicolas Cage, a Las Vegas, végállomás, az Ál/arc, a Con AirA fegyencjárat és még sok népszerű film főszereplője a TIFF meghívására Kolozsváron járt a hétvégén. A Maszol beszámolójából kiderül, hogy a filmsztár gulyást ebédelt, életműdíjat vett át és a közönség körében nézte végig az Ál/arcot, majd vasárnapi mesterkurzusán beszélt arról, hogy kicsit bántja, hogy a filmbeli őrjöngéseiből készült kollázsvideók a kontextusból kiragadva készültek, és arról is, hogy mitől függ, milyen módszert választ színészként arra, hogy az adott karakter bőrébe bújjon: van, hogy megálmodja, hogyan kell eljátszania egy jelenetet, vagy rossz esetben kinyit egy napilapot és mindig talál olyan hírt, amelyik kellőképpen kihozza a sodrából a szerephez szükséges negatív érzelmekhez.

A Maszol tudósítása szerint Cage „azzal viszont nem ért egyet, amikor egy színész hízik vagy lefogy egy szerep kedvéért, csak, hogy megmutassa, mekkora hivatástudata van. Szerinte nem ez a színészmesterség lényege, és a maga részéről inkább egészséges szeretne maradni és minél többet dolgozni. Itt pedig egy videó is látható Cage kolozsvári látogatásáról.

Borítófotó: Peter Sabok/COOLMEDIA/NurPhoto via Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik