Kultúra

Költözhet a Pécsi Országos Színházi Találkozó

Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára a Népszavának megerősítette, hogy valóban felvetődött a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) vándorlásának ötlete. Vidnyánszky Attila, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke egy tévéműsorban elmondta, hogy szívesen látná, ha a POSZT újra vándorolna, vagyis minden évben más városban rendeznék meg. Az biztos, hogy ez az ötlet az önkormányzati választásokig nem kerül napirendre.

Ugyanakkor csütörtökön a POSZT tulajdonosi körében többségbe került Zsolnai Örökségkezelő Kft. vezetője, Vincze Balázs közölte, idén harminc millióval járulnak hozzá a költségekhez, jövőre pedig a jubileumi rendezvényen ezt az összeget megemelnék tíz millióval. Az EMMI az idei költségekhez 70 milliót ad, de így is összességében a két évvel ezelőttihez kevesebb támogatás áll rendelkezésre.

Az idei, 19. POSZT-ot június 6. és 15. között rendezik meg, a programban 14 produkció – köztük nyolc budapesti, egy vidéki és fővárosi koprodukció, valamint három vidéki és két határon túli előadás – kapott helyet – írja az MTI.

Kiemelt kép: Sóki Tamás / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik