Kultúra

Leonardo rajziskola (X)

Új művészi rajzoktató könyvsorozat kezdőknek és haladóknak

Szunyoghy András neves festő- és grafikusművész 12 részes könyvsorozata magában foglalja mindazt, ami a rajzolás technikáinak és műfajainak elsajátításához szükséges. Ajánljuk mindazoknak, akik most kezdenek foglalkozni a rajzolással, és azoknak is, akik meglévő készségeiket szeretnék továbbfejleszteni. Mindehhez kötetenként mintegy 100 rajz ad szemléletes útmutatást.

A sorozat kötetei havonta jelennek meg – az első, a Csendélet rajzolása, május 29-étől kapható az újságárusoknál és a könyvesboltokban.

Csendélet rajzolása ● Portrérajzolás ● Ló rajzolása ● Perspektíva ● Madarak rajzolása ● Tájkép, városkép ● Rajztechnikák ● Háziállatok rajzolása ● Fény és árnyék ● Az emberi test ● Kroki ● Vadállatok rajzolása

„A rajzkészség az ember egyik legnagyszerűbb képessége. A szem, a belső látás, a kéz, az agy és a szív együttműködve hoz létre valami csodát: a rajzot. Egy szál ceruzával egyetlen rajzlapon világokat lehet teremteni! A háromdimenziós tér illúziója varázsolható egy üres papírra: a természet üdesége, az állatok végtelen sokfélesége, az emberi test szépsége és esendősége.

Ez a könyvsorozat arra vállalkozik, hogy megtanítson rajzolni: kézen fogja a tanulni vágyót, közös gondolkodásra, együttlátásra serkent. Megmutatom, miként gondolkodom, mit és hányszor mérek, hogyan rajzolok, azaz a kezdő lépéseket segítem. Az eredmény pedig, ígérhetem, óriási sikerélmény lesz majd!”

SZUNYOGHY ANDRÁS festő- és grafikusművész. Eddig megjelent 14 könyve – melyek húsz nyelven láttak napvilágot – a rajztanulás alapjaitól a legbonyolultabb feladatokig vezeti el a tanulni vágyókat, illetve bemutatja az ember és az állatok művészeti anatómiáját. A Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja; munkásságát – több művészeti díj mellett – a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével ismerték el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik