Kultúra

Lajkó Félix is zenél Kiss Tibiék bolhapiacán

A Dalok a bolhapiacról egy képzelt színdarab dalait foglalja össze. Készült róla egy live session kisfilm a próbateremben, ami a 24.hu-n debütál.

Az Aranyakkord Kiss Tibi (Quimby) és Vastag Gábor (A Kutya Vacsorája) közös projektje, az ő koncertjeinek intim hangulatát idézi meg a zenekar most megjelent, negyven perces kisfilmje. A Dalok a bolhapiacról azonban abba a térbe enged bepillantást, melyet külső szemek általában nem láthatnak: a próbaterembe.

Most a nézők is képet kaphatnak a dalok születéséről. Ez egy kis werkjelenetekkel színezett, zenés kisfilm, amiben a muzsika játssza a főszerepet, Lajkó Félix a vendégünk és természetesen velünk van állandó szívbéli percussionistánk, Gábor Andor UFO is

– mondja Kiss Tibi. A tizenöt dal között több olyan is hallható, melyet korábban csak fellépéseiken játszottak, de félig kész számok is helyett kaptak a filmben. A kisfilmet egyébként a több Aranyakkord-klipet is jegyző Sinco készítette, most a 24.hu-n debütál:

És hogy honnan a cím? „A bolhapiac egy, a fejünkben lévő színdarab, ami folyamatosan fejlődik, innen a cím. Ez az ihletettségű környezet ugyanis sokszor hatással van a zenénkre. Ez egy kis pszichés segítség, egy szál, ami mentén tudjuk, hogy merre járunk. Ezeket a dolgokat járjuk körbe. Éppen ezért sokféle dal van rajta, a recsegős, torz, pszichedelikus sámánzenétől egészen a lágy, akusztikus altatóig” – mondja Kiss Tibi.

A felvételek során a zenekar vendége volt Lajkó Félix is, aki a legutóbbi Aranyakkord-dalban, a Tudom, hogy hol vagyokban is közreműködött. „Innen jött az ötlet, hogy hívjuk meg erre az élő muzsikálásra is, hiszen ő ebben a legjobb, amikor valami valós időben rakódik össze a közös zenélés során. Ha egy ilyen profi művésszel összehoz az élet, akkor nehogy csak egy számon dolgozzunk már együtt” – mondja Vastag Gábor, amihez Kiss Tibi hozzáfűzi: „Igazából bedobtuk a mélyvízbe, ahogy a videón is látszik, felfedezhető, hogyan rakódik össze egy dal. Ez egy laza muzsikálás, ahová meghívtuk őt is vendégként”. Az Aranyakkord nyári fellépéseiről a zenekar Facebook-oldalán tájékozódhatnak.

Kiemelt kép: Aranyakkord

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik