Kultúra

A Trónok harca eltehetett láb alól még egy főszereplőt, és észre se vettük

A hír természetesen spoilert tartalmaz.

Még tartanak a viták, hogy a Trónok harca záróepizódja vajon mennyit tudott megmenteni a gyengécskére sikerült utolsó évadból, de mi most nem ebbe akarunk beszállni. Inkább csak felhívnánk egy elemre a figyelmet, ami elkerülhette mindenki figyelmét. Arra persze mindenki emlékszik, hogy a vívódó Havas John leszúrta Daeneryst, de elképzelhető, hogy nem ő volt az egyetlen központi figura, akinek a halála megpecsételődött az utolsó részben. Ahogy a zárójelenetekben útjára eresztettük a szereplőket, Szürke Féreg Naath sziget felé hajózott el, hogy ott áldozzon halott szerelme, Missandei emlékének.

A Metro azonban felhívta a figyelmet, hogy Missandei szülőhelyét egy rejtélyes betegség, a pillangóláz védi, ami megtámadja és megöli a behatolókat. A kór lefolyása elég rémesen hangzik: lázzal kezdődik, majd fájdalmas izomgörcsök gyötrik a megfertőzöttet. A végső szakaszban vérizzadás következik, és a hús mintha leolvadna a csontokról. Missandeinek azért nem lett semmi baja, mert a pillangóláz célirányos, és csak az idegeneket támadja meg.

A trükk a dologban azonban az, hogy a pillangólázat sosem említették meg a tévésorozatban, csak George R. R. Martin alapul szolgáló regényében szerepelt. Így annak is van kiskapu, aki szeretne hinni abban, hogy Szürke Féreg életben marad és megnyugvásra lel Naath szigetén, ahol évtizedekig őrzi halott szerelme emlékét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik