Kultúra

Messze túlteljesítette a várakozásokat az élőszereplős Aladdin

Dicséri a szakma, szereti a közönség.

Bár a Disney eleve komoly sikert várt legújabb élőszereplős projektjétől, az Aladdin rebootjától, az még őket is meglepte, mennyire jól ment a film a nyitóhétvégéjén. Az Aladdintól mintegy 75-85 millió dolláros jegybevételt vártak hazájában, az észak-amerikai piacokon, ám azt messze meghaladva, várhatóan 105 millió dolláros bevétellel zárja majd a háborús hősöket ünneplő Memorial Day miatt a hétfőt is magában foglaló hosszú hétvégét.

A Memorial Day hétvégéje hagyományosan erős a mozikban, Guy Ritchie Aladdin-feldolgozása az ekkor bemutatott filmek között a hatodik legsikeresebb, de ami ennél is beszédesebb, hogy az eddigi 2019-es filmes felhozatal harmadik legerősebb nyitányával is büszkélkedhet olyan gigászok mögött, mint a Bosszúállók: Végjáték és a Marvel Kapitány. És ez csak a hazai helyzet, miközben a nemzetközi terepen is szépen szerepel 121 millió dolláros bevételeivel.

Egy utcagyerek is elvehet egy hercegnőt, ha van nála egy lámpás
Pláne, ha van nála egy Dzsini. A legendás Aladdin élőszereplős változata megérkezett, és olyan, amilyennek lennie kell. Nosztalgikus, túlzó és megható.

Az Aladdin sikere értelemszerűen azt is jelenti, hogy a múlt héten óriásit ment John Wick: 3. felvonás – Parabellum vissazcsúszott a bevételi toplista második helyére, de még így is szépen termelt: 30,5 millió dollárt hozott. A Disney erejét szépen demonstrálja, hogy a dobogó harmadik helyén az idén már egyébként is mindent vitt Bosszúállók: Végjáték áll, még mindig 22 millió dollárt termelve egyetlen hétvége alatt, ami aprópénz a film által eddig a hazai piacon összegyűjtött több mint 800 millió dollárhoz képest, de azért ez az összeg önmagában is óriási, nemhogy egy hónappal a premier után.

Kiemelt kép: Disney

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik