Kultúra

Fontos különszámmal készül a Cosmopolitan a nők pozitív testképéért

Május 24-én jelenik meg a Cosmopolitan Body című különszám, mely ezúttal nemcsak a nők vágyott testképére, hanem az egészséges önkép támogatására is fókuszál.

A mozgás öröme mellett a pozitív testkép és az önbizalom elengedhetetlen kellékei a kiegyensúlyozott hétköznapoknak. Soha nem hittünk az esztelen diétázásban és az önsanyargató életmódban, és az olvasóknak is mindig azt javasoltuk, hogy találják meg azt a mozgásformát, ami nemcsak formálja, de feltölti őket. 2019-ben azonban ennél többre van szükség! Mindig is szerettem volna egy olyan lapszámot szerkeszteni, aminek pusztán a lapozgatása is önbizalmat ad a fogyasztónak. Miért ne mutathatnánk be olyan nőket, akik sikeresek a maguk területén, kívül-belül gyönyörűek, ugyanakkor nem akarnak megfelelni a 90-60-90 méretarányok elvárásainak?

– árulta el Sabján Johanna, a magazin főszerkesztője.

A címlapon Szegedi Kata tervező lesz látható, aki nemcsak a fotóanyagon keresztül ad inspirációt a fiatal nőknek, de saját önbizalma történetét is megosztja az olvasókkal.

Kép: Cosmopolitan Body, a fotót Pejkó Gergő készítette.

A Cosmopolitan Body ezzel az új koncepcióval csatlakozott a Dove #MutasdMeg elnevezésű kampányához. A Dove kutatásai szerint ugyanis a nők 70%-a érzi úgy, hogy nincs reprezentálva azokon a fotókon, amelyeket nap mint nap lát.

A #ShowUs (#MutasdMeg) projekt a világ legnagyobb olyan stockfotó gyűjteményévé nőtte ki magát, melyet nők készítettek, és amely arra hivatott, hogy lerombolja a szépségideálokat és sztereotípiákat azzal, hogy őszintén úgy mutat meg minket, ahogy vagyunk, nem pedig úgy, amilyennek mások szerint lennünk kéne.

Kiemelt kép: 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik