Kultúra

Lagzi Lajcsi: Harcolni fogok

Hétfőn írtunk róla, hogy nem köt vádalkut Galambos Lajos, akit közüzemi lopással és vesztegetéssel vádolnak. A mulatós zenész és 9 társa ellen indított per bírócsere miatt indult újra, Lajcsit azzal vádolják, hogy a szakértői becslések szerint áramot 30 millió forint, vizet 16 millió forint, gázt pedig 4,7 millió forint értékben vételezett szabálytalanul mocsai birtokán és egy tatai apartmanházban, valamint azzal, hogy megvesztegette az áramszolgáltató ellenőreit. A közműszolgáltatók később közölték, hogy nincs követelésük.

A Blikk most azt írja, hogy Lajcsi megelégelte, hogy többszöri kérelmük ellenére az ügyészség nem korrigálta a vádiratot, ezért a nagy értékű közüzemi csalással vádolt zenész ügyvédje elfogultsági indítványt terjesztett elő.

„Legutóbb másfél hónapja kerestem meg az ügyészséget, de választ most sem kaptam – magyarázta a Lajcsi védelmét ellátó dr. Fröhlich Krisztián, hangsúlyozva: az új büntetőeljárási törvénnyel kapcsolatban akart volna egyeztetni a vádhatósággal, amelynek egyetlen akadályát a vádirat hibáiban látja.

Az időközben beszerzett bizonyítékok konkurálnak a vádirattal. Például a vádiratban az áll, hogy nem térült meg a kár, miközben már minden érintett közműszolgáltató hivatalosan nyilatkozott arról, hogy nem tartanak nyilván kárt – érvelt.

„Harcolni fogok” – mondta a tárgyalás szünetében Lajcsi, aki régóta mondogatja, hogy az ügyésznő elfogult vele szemben. Ha bűnösnek találják, 2 – 12 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik Lajcsit, aki 125 napot már eltöltött a rács mögött 2015 szeptemberi letartóztatását követően.

Kiemelt kép: Lakatos Péter / MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik