Kultúra

Tarantino arra kéri a nézőket, ne spoilerezzenek

Kedden mutatják be Quentin Tarantino régóta várt új filmjét a cannes-i filmfesztiválon. A rendező ma nyílt levélben kérte a közönséget, hogy legyenek olyan szívesek, és ne lőjék le mások számára a film fordulatait:

Szeretem a mozit. Önök is szeretik a mozit. Ez azonban épp arról az utazásról szól, aminek során először barangolhatjuk be a történetet. Hatalmas megtiszteltetés, hogy itt oszthatom meg Cannes-ban a közönséggel a Volt egyszer egy Hollywoodot. A szereplőkkel és a stábbal nagyon keményen dolgoztunk, hogy valami eredetit hozzunk létre, és csak annyit kérnék: mindenki próbálja elkerülni az olyan infók megosztását, ami csökkenti az esélyt, hogy a film későbbi nézői is ugyanazt az élményt kapják.

A spoilerektől való rettegés újra reneszánszát éli, legutóbb a Bosszúállók: Végjátékot rendező Russo fivérek kérték nyílt levélben a közönséget és a kritikusokat arra, hogy ne rontsák el mások szórakozását.

A Volt egyszer egy Hollywood cannes-i szereplése az utolsó pillanatig kérdéses volt, mert nem volt biztos, hogy tarantinóék elkészülnek a vágással. Végül mégis összejött a dolog, így a 60-as évek végi Hollywoodot megidéző filmet holnap este láthatja a közönség, Brad Pittel és Leonardo DiCaprióval a főszerepben. Az időzítés azért is nagyon találó, mert épp múlt héten volt a Ponyvaregény bemutatásának 25. évfodulója. Azóta kultikussá vált gengszterfilmjével Tarantino elhozta az Aranypálmát a világ legrangosabb filmfesztiváljáról. Meglátjuk, hogy a Volt egyszer egy Hollywooddal sikerül-e ezt megismételni.

Kiemelt kép: AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik