Kultúra

Ruttkai Éva és Gábor Miklós lánya számára a szülei nem nagy színészek voltak

Idén lenne 100 éves Gábor Miklós, akinek második, Ruttkai Évával kötött házasságából született lánya interjút adott a Best magazinnak.

Bár szülei elváltak, Gábor Júlia, ennek sosem érezte hátrányát, mondja. Később Gábor Miklós újranősült, ismét színésznőt, a vasárnap elhunyt Vass Évát vette feleségül.

Megmaradt közöttük az egymás iránti tisztelet, szeretet, és később is sokat voltunk hármasban. Az ünnepeket együtt töltöttük, és nyaralni is mentünk közösen. Anyu új szerelmének, Latinovits Zoltánnak és apunak a kapcsolata korrekt volt. Sosem keresték egymás társaságát, de a Falak című filmben például együtt forgattak.

Gábor Júlia ma már bánja, hogy kamaszkorában nem hagyta, hogy közös fotót készítsenek róluk, ahogy dedikált képeket sem gyűjtött szüleiről.

Amíg a szüleimmel együtt lehettem, addig nekem nem nagy magyar színészek voltak, hanem apu és anyu[…]Apu ráadásul sok mindent kidobott, cserébe viszont grafomán volt, szinte egész életében naplót írt. A naplókat azzal bízta rám, hogy ne olvassam el, és én be is tartottam[…]Hatalmas kő esett le a szívemről, amikor tavaly átadtam a napló köteteit a Széchenyi Könyvtárnak azzal a kikötéssel, hogy csak 30 év múlva kutatható, így csak a halála után 50 évvel derülhet ki, mi áll bennük. Én nem szeretném tudni.

Kiemelt kép: Zoltán Szalay / Fortepan

Ajánlott videó

Olvasói sztorik