Kultúra

Szvoren Edina az idei Libri irodalmi díj nyertese

Május 15-én átadták az Libri irodalmi díjat, melynek nyertese Szvoren Edina Verseim című novelláskötete, a Libri irodalmi közönségdíjat pedig Krusovszky Dénes Akik már nem leszünk sosem című regénye kapta.

Kép: Libri Bookline

A 2016-ban alapított díj az előző év legjobb szép- és tényirodalmi könyveit díjazza, célja, hogy felhívja a figyelmet a kortárs magyar irodalom kiemelkedő műveire. A zsűri egy novelláskötetet, míg a közönség egy regényt díjazott.

A Libri felelőssége, hogy minél szélesebb közönséggel ismertesse meg a kortárs magyar irodalom legjobb műveit. Missziónk, hogy a valóban értékes és fontos könyvek méltó ismertségre tegyenek szert, ezért alapítottuk a Libri irodalmi díjat négy évvel ezelőtt, ami mára egy presztízsértékű díjjá vált. A díjakat egyre többen ismerik, idén már 21 ezer ember szavazott kedvenc könyvére. Megemeltük a díjakkal járó támogatás összegét, így már 2 millió forint pénzjutalom és 30 millió forint médiatámogatás fölött rendelkezhetnek a nyertes könyvek szerzői

– mondta el Sándor Gabriella, a Libri-Bookline marketing és kommunikációs igazgatója.

A hazai kulturális élet több mint 140 képviselője tett javaslatot, hogy a 2018-ban megjelent alkotások közül melyik 10 kerüljön a szakmai zsűri elé, illetve melyekre szavazhasson közönség. Idén ebből a 10 könyvből kerültek ki a győztes alkotások.

Megvan a Libri irodalmi díj tíz döntőse
A közönség is szavazhat a legjobbakra.

Kiemelt kép: Libri Bookline

Ajánlott videó

Olvasói sztorik