Kultúra

Felicity Huffman bűnösnek vallja magát Amerika legnagyobb egyetemi korrupciós botrányában

Március közepén robbant ki az az egyetemi korrupciós botrány Amerikában, miszerint a gazdag szülők huszonöt millió dollár (~7,2 milliárd forint) értékben fizették le a felvételi dolgozóit, hogy a gyerekek bekerüljenek a legjobb helyekre, többek között a Yale-re vagy a Georgetownra. Ahogy a Reuters is írja, összesen ötvenen állhatnak bíróság elé. A Született feleségek egykori színésznője, a Transamericában nyújtott alakításáért Oscarra jelölt Felicity Huffman a hétfői tárgyaláson Bostonban minden bizonnyal bűnösnek vallja magát a vesztegetési ügyben.

Felicity Huffmant 70 milliós óvadékkal engedték ki
A csalási botrányba került színésznőt őrizetbe vették.

William „Rick” Singer, egy felvételi konzulens márciusban már elismerte a csalást, hogy kamu sporteredményekkel növelte a gazdag jelentkezők esélyeit, illetve hamisított teszteket is. Március 12. óta már vagy húsz ember vallotta magát bűnösnek. Huffman azon harminchárom szülő egyike, akik pénzzel igyekezték elsimítani a gyerekek jövőjét. A vádak szerint a színésznő 2017-ben tizenötezer dollárt (~4,3 millió forint) fizetett Singernek, hogy ő javítsa lánya SAT-vizsgáját, ami elengedhetetlen az egyetemhez. Feltehetőleg elismeri a bíróság előtt a tetteit. Felicity Huffman áprilisban még egy olyan közleményt is kiadott, hogy egyedül eszelte ki a vesztegetést.

Nem tudott az akciómról, félrevezettem és mélységesen elárultam őt ezzel.

A színésznő négytől tíz hónapig terjedő börtönbüntetésre is számíthat. Az ügyészek elvileg enyhe büntetést javasolnak majd.

Lori Loughlin színésznő viszont ártatlannak vallotta magát, miután a férjével félmillió dollárt (~144,3 millió forint) fizethettek ki Singernek, hogy a két lányuk szerepeljen a Dél-kaliforniai Egyetem evezős csapatában. Pedig nem eveztek.

Kiemelt kép: Pat Greenhouse/The Boston Globe via Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik