Kultúra

László Zsolt: Értékek alapján hozom a döntéseket, ez adja egy ember gerincét

László Zsolt a HVG-nek adott interjújában a Nemzeti Színház elhagyásáról és a gyűlöletpolitikáról is beszélt. Annak idején nemet mondott Vidnyánszky Attila marasztalására a Nemzetiben, mivel erősen kapcsolódott Alföldi Róberthez érzelmileg és szakmailag is, így azt mondja, nem tehette meg vele, hogy a színházban marad.

Értékek alapján hozom a döntéseket, szerintem ez adja egy ember gerincét. Akik nem kötődnek ennyire erősen rendezőkhöz, színészekhez, sokkal magányosabbak a szakmában.

A színész tavaly csatlakozott a noÁr Fogjunk össze című klipjének forgatásához, amelyben az alkotók azt feszegetik, milyen problémákat okoz a gyűlöletkeltés és mekkora felelősséggel tartozunk a felnövő generációk felé. László Zsolt szerint azonban a gyűlöletpolitika csak a felszín.

Az egyik felfuvalkodott politikusunk szájából elhangzott mondatot sokkal relevánsabbnak tartom: annyit érsz, amennyi a bankszámlád. Minimum harminc évbe telik visszaállítani az utóbbi tíz év rombolását. Ezért is fontos előadás az Egy piaci nap, mert arról szól, hogy meddig lehet a tűzzel játszani. A népharagnak van egy kontrollálhatatlan foka. A hatalom történelmet tanult, jogi végzettségű, látszólag magasan kvalifikált embereinek az erkölcsisége nagyon mélyen van. A motivációjuk sötét és egyszerű, mint a faék: pénz és hatalom, semmi más.

(hvg.hu)

Kiemelt kép: Szigetváry Zsolt / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik