Kultúra

Macklemore és Michael Kiwanuka is fellép a Szigeten

Bejelentették a teljes programot, kilenc headlinerrel várja az idén augusztus 7. és 13. között megrendezett Sziget Fesztivál a látogatókat. Ed Sheeran, Martin Garrix, a National, Post Malone, a Florence + The Machine és a Foo Fighters is fellép majd a Nagyszínpadon. Az idei fesztiválra jön a frissen bejelentett Macklemore és Michael Kiwanuka, valamint James Blake és a Franz Ferdinand is többek között.

2018-ban a 10 milliárdot is meghaladta a fesztivál költségvetése, a Sziget sikeres évet zárt, közel 1,5 milliárdos adózott eredménnyel. Idén jelentősen növelték a fesztivál költségvetését, elsősorban a fellépők terén, de a kivitelezés minőségét is javítani szeretnék, hangzott el a fesztivál sajtótájékoztatóján.

Arról már korábban is írtunk, hogy az idei Szigeten már nem látogathatunk el a Világzenei színpadra, a szervezők októberben jelentették be, hogy megszűnik. Az utóbbi időben egyre kevesebbszer töltötték meg a sátrat, ezért döntöttek így, de a világzene mint műfaj egyáltalán nem távozik a fesztiválról, hangsúlyozták.

Kiemelt kép: LEVI BIANCO / BRAZIL PHOTO PRESS

Ajánlott videó

Olvasói sztorik