Kultúra

Napok térképe (X)

Már magyarul is olvasható Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekeinek negyedik története

A különleges képességekkel megáldott/megátkozott, 16 éves Jacob Portmant a szülei épp elmegyógyintézetbe készülnek szállítani. Az átlagos amerikai kisvárosi család ugyanis egy szót sem hisz el a fiú kalandjaiból és hőstetteiből a különlegesek – üresrémek és lidércek által fenyegetett – világában. Pont jókor jelennek hát meg az autó előtt Jacob különleges barátai: a kezével lángot gyújtó, szépséges Emma, az emberfeletti erejű Bronwyn, a divatbolond Horace, a halottakat feltámasztani képes Enoch, a méheknek parancsoló Hugh, az első és hátsó szájával is harapni tudó Claire, a nehezék nélkül súlytalanul lebegő Olive és oltalmazójuk, nevelőjük, az alakváltó ymbryne, Vándorsólyom kisasszony.
Az időhurok szorításából szabadulva immár valamennyien a hirtelen előreöregedés veszélye nélkül mozoghatnak térben és időben. Útra kelnek az egykori londoni nyomornegyedből, Devil’s Acre-ből, hogy felfedezzék a jelen normális Amerikáját, de az amerikai különlegeseket is. A kalandokban bővelkedő úton vezetőjük a mindkét világot ismerő – és a jelenben valóban csak 16 esztendős – Jacob…

Figyelem! További kalandok várhatók!

„Újabb képet mutatott, amelyen csinosan berendezett, föld alatti bunker volt látható.
– Van egy speciális szobánk a, khm, gyúlékony vendégek számára. – Emmára pillantott. – Nehogy álmukban felgyújtsák az egész házat.
Emma megsértődött.
– Sosem gyulladok spontán. És nincsenek háziállataink, és nem is lebegünk.
A portás még nem végzett.
– Van egy pompás, kövér termőfölddel teli szobánk is a gyökérrel rendelkező vagy részben halott vendégek számára…”

Részlet a regényből

Ransom Riggs (1979, Maryland, USA) amerikai bestseller író, a Kenyon College-ban irodalmat, a Dél-kaliforniai Egyetemen pedig filmezést tanult. Első regénye, a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei (2011) világsiker lett. Ezt követte a szintén nagy sikerű Üresek városa (2014) és a Lelkek könyvtára (2015) – a sorozat a Kossuth Kiadó gondozásában jelenik meg. A Napok térképe a második trilógia első kötete. Riggs feleségével, a szintén író Tahereh Mafival Los Angelesben él.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik