Kultúra

Meghalt Lorraine Warren, a legendás démonvadász

92 éves korában, csütörtök este meghalt Lorraine Warren, az „igazi szellemirtó”, írja a Daily Mail. Halálának hírét unokája jelentette be a Facebookon pénteken.

Tegnap este a nagymamám, Lorraine Warren csendben és békésen itthagyott minket, hogy csatlakozzon szeretett Ed-jéhez. Boldog volt és nevetett egészen a végéig. Ő volt az én angyalom és hősöm, és nagyon hiányozni fog. Mindenkit arra kérek, csatlakozzon hozzánk, hogy ünnepelje az életét és tisztelje a gyönyörű lelkét. Ne felejtsétel el megbecsülni a szeretteiteket, amíg megtehetitek. Köszönöm, az Isten áldjon meg mindannyiotokat.

osztotta meg pénteken a Facebook-on.

Warren és férje, Ed Warren 1952 óta paranormális jelenségek felkutatásával foglalkozott, több mint 4000 kísértetjárást vizsgáltak ki munkájuk során. A házaspár közösen működtette az Okkult Múzeumot, ahol ezeknek a kísértetjárásoknak az ereklyéit állították ki. Bár sokan egyszerű csalóknak kiálították ki a házaspárt, Warrenék állítólag mindent tudományos szempontok alapján, tudósokkal együtt dolgozva közelítettek meg.

A házaspár munkásságáról film is készült, a Démonok Között című filmben Vera Farmiga és Patrick Wilson alakították őket. Ed 2006-ban halt meg, felesége tanácsait utána is sokáig kikérték a paranormális nyomozásoknál.

Kiemelt kép: JASON KEMPIN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik