Kultúra

Bödőcs: „Viktor tudja váltogatni az IQ-szintet, Lőrinc nem”

A humorista vallja, jó, ha valami rázós, ha nem lenne az, értelme se lenne.

Ezt mondja a Magyar Narancsnak Bödőcs Tibor, amikor elárulja, kérte a Comedy Centralt, ne nagypénteken adják le a Nincs idő gólörömre című műsorát. Nem hallgattak rá, a jogászok azt mondták, rázós, de rábólintottak. A vallást az interjúban mellőzi, de Mészáros Lőrincet nem. Szerinte rajta a „a dakota törzsön belül is” röhögnek, az orbánozás, lőrincezés, semjénezés, migránsozás pedig maga a közélet.

Elárulja, volt olyan agrárcéges rendezvény, ahol Csányi Sándor mellett ott ült Mészáros Lőrinc, aki „akkoriban lett hirtelen nagybirtokos”.

Csányi nevetett, Lőrinc láthatóan nem értette.

Azt nem árulta el, mi volt a poén, de azt igen, hogy Orbán Viktort vagy Mészárost nagyobb kihívás neki parodizálni.

A parodistának át kell állnia arra az IQ-szintre, amin a parodizált van. Viktor tudja váltogatni az IQ-szintet, Lőrinc nem tudja a sajátját.

Szerinte Mészáros Mr. Bean tudatalattija van egy szinten szellemileg, keresztényileg sajnál. Orbán Viktor tud „helló, röfik” lenni, de „nagyon rafinált is”. Ő inkább a bözsinénizős énjét szokta parodizálni.

Kétségbeejtő volt az is, amit a nagybeteg Törőcsik Marival művelt, ahogy lelátogatott hozzá a Kossuth Nagydíjjal, és berángatta egy miniszterelnöki promó videóba.

A Magyar Narancs felvetésére, hogy a világban több példa van rá, hogy a komikusi pálya beugró lehet a politikába, azt mondja, bár tavaly az MSZP megkereste, de ő alkalmatlan erre.

Az uniós választásokba sem „avatkozik” be, mert legfeljebb annyit tehetne, mint a legenda szerint Királyhegyi Pál, amikor megüzente Sztálinnak: „A rendszer nem vált be. Stop. Királyhegyi. Stop.” Ő is üzenhetné:

Az uniós pénzek nem váltak be. Stop. Bödőcs. Stop.

Kiemelt kép: 24.hu/ Bielik István

Ajánlott videó

Olvasói sztorik