Kultúra

Algoritmus derítette ki a Trónok harca befejezését

Hétfő este végre hozzánk is megérkezett a Trónok harca befejező évadának első része. Valószínűleg nem sok ember volt, aki ne a sorozatot nézte volna, melyet óriási hype vesz körül hetek óta. Azóta már meg is érkezett a második rész előzetese, így az izgalom tovább fokozódik. Mindenki azon ötletel, vajon hogyan zárul majd a nyolcadik évaddal a végéhez érő sorozat, na meg hogy ki marad életben az utolsó részig. Egy algoritmus ezt számította ki nemrég, mely szereplőnek mekkora az esélye az elhalálozásra.

Még itt, a cikk elején szólunk, hogy csak saját felelősségére olvassa el a cikk további részét minden rajongó, mert bár ez nem azt jelenti, hogy az algoritmus számításai szerint alakul majd tényleg a sorozat, de ha semmit sem akar tudni, itt álljon meg.

A Müncheni Műszaki Egyetem néhány munkatársa által létrehozott algoritmus szerint Daenerys Targaryennek nem sok félnivalója van, összesen 0,9 % százalék az esélye van arra, hogy meghaljon. Tyrion kedvenc zsoldosával, Bronnal azonban már egészen más a helyzet, az algoritmus 93,5 %-os biztossággal állítja azt, hogy meghal. Bront Gregor Clegane követi a maga 80,3 %-os esélyével, Sansa Stark 73,3 %-on, Bran Stark pedig 57,8 %-on áll. Az algoritmus ezzel szemben nem tartja halálra esélyesnek Tyrion Lannistert (2,5 %), Varsyt (3,2 %) és Samwell Tarlyt sem (3,3 %).

Ezek után nagyon kíváncsiak vagyunk, valóban bejönnek-e ezek a számítások.

Most még örülünk a nagy összeborulásnak, de hamarosan hullanak a fejek a Trónok harcában
Majd' két év várakozás után lement a befejező évad első része, ami az utolsó igazán boldog pillanat lehet a sorozatban.

(The Verge)

Kiemelt kép: YouTube / Game of Thrones

Ajánlott videó

Olvasói sztorik