Kultúra

Magyar világrekord született

Lutter Imre Radnóti-díjas előadóművész magyar szerzők szépirodalmi műveit adta elő 24 órán keresztül, ezzel világrekordot állított fel.

A Magyar Versmondók Egyesületének ügyvezető elnöke a budapesti Fészek Művészklubban állította fel a rekordot. Az egyesület közleményében azt írta, Lutter Imre a magyar rekordok hitelesítőjének és a négyóránként cserélődő tanúk felügyelete mellett

április 11-én, a költészet napján 10.00 órától 12-én 10.03 óráig folyamatosan, óránkénti öt perc szünettel verselt.

Az egyesület művészei, közismert emberek, a művész barátai is csatlakoztak, akik Lutter Imre pihenői alatt szórakoztatták a közönséget, összesen 26 művész előadásában hangzottak el versek.

Forrás: Magyar Versmondók Egyesülete

Lutter Imre tematikus blokkokba gyűjtötte össze az előadott verseket, mindegyikük az emberi életre reflektált: születésről, gyermekkorról, játékról, szerelemről, barátságról, házasságról, családi körről, forradalomról, természetről, munkáról, társadalomról és a közéletről, borról és mámorról, a háború és a békéről, a vészkorszakról, empátiáról és a halálról szóltak.

A Fészek Művészklubban a közönség folyamatosan változott, több százan hallgatták az előadást. Az „Ugorj be egy versre!” 24 órája alatt több mint 650 vers hangzott el, az előadás József Attila-művel kezdődött és Adyéval zárult.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik