Kultúra

Izgalmas műkincsrablásról készül magyar film

Pesti balhé címen készül Lóth Balázs forgatókönyvíró-rendező első nagyjátékfilmje, melynek forgatása a napokban kezdőtött meg.

A történet szerint egy gyerekkori banda tizenöt év után újra összeáll, melynek tagjaiból mára útjukat kereső, vagy épp elvesztő harmincasok lettek. Van köztük boldogtalan építész, csapnivaló festőművész, örök tinilány, túlóvatos állatorvos és életművész is.

Kép: Glódi Balázs

A viszontlátás azonban váratlan halálesettel zárul, amely összerántja a széteső társaságot. Együtt határozzák el, hogy valóra váltják elhunyt barátjuk nagy álmát, belopják összetéveszthetetlenül egyedi képét a férfi neves műkereskedő apjának az egész Budapestet izgalomban tartó képaukciójára. Kezdetét veszi életük legőrültebb kalandja, ám a fordított műkincsrablás nem ígérkezik könnyen kivitelezhető balhénak.

A film főbb szerepeiben Mészáros Béla, Petrik Andrea, Szabó Simon, Elek Ferenc, Inotay Ákos és Jászberényi Gábor lesznek láthatók, de feltűnik mellettük Hegedűs D. Géza és Reviczky Gábor is.

A film forgatókönyvét Lóth Balázs, Kis-Szabó Márk és Inotay Ákos jegyzik, producere Fülöp Péter és Hutlassa Barnabás, operatőre pedig Balázs István Balázs.

A Pesti balhé várhatóan 2020 elején kerül a mozikba.

Kiemelt kép: Glódi Balázs

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik