Kultúra

Görbe Nórának Linda több volt egy szerepnél

Görbe Nóra a Linda utolsó része után közel 30 évvel sem kerülheti ki a harcias Veszprémi Linda szerepét. Mindenki a karakterével azonosítja, pedig a színésznő elmondása alapján semmi köze Lindához, nem magát játszotta. A sorozat rendőrlánya Bacsó Péter Áramütés című filmjéből indult, amiben Görbe Nóra hasonló szerepet alakított.

Abban a filmben harmadéves színművészetisként mindenki szerint kölyök képű voltam, én viszont 20 évesen érett, felnőtt nőnek éreztem magamat. Amikor megláttam magam a filmben, megdöbbentett, hogy tényleg úgy néztem ki, mint egy 10 éves kisfiú.

– nyilatkozta a Hot! magazinnak, és hozzátette, hogy a Linda többet jelentett számára: a lemezektől az anyaságon át a küzdősportig rengeteget kapott tőle.

A 62 éves színésznő azt is elmondta, hogy kétféleképpen köszönnek rá: vagy azzal, hogy semmit sem változott, vagy hogy csak a hangja alapján ismerték meg. Castingokra jár, de a nagymamaszerepek nem érik el, mindig kiderül, hogy nem passzol a típushoz. És bár sokszor előfordult, hogy direkt szembement Linda karakterével más produkciókban, valahogy mindig szóba kerül a sorozat: „Linda örök.”

Kiemelt kép: Zih Zsolt / MTVA

Ajánlott videó

Olvasói sztorik