Kultúra

Már forgatják Enyedi Ildikó új filmjét Léa Seydoux-val

Az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezőjének új filmje április 8-án kezdődött forogni Hamburgban. Enyedi Ildikó Füst Milán több mint húsz nyelvre lefordított és irodalmi Nobel-díjra is felterjesztett kötetét, A feleségem történetét dolgozza fel. A főszerepet az a francia Léa Seydoux alakítja, aki például A homárban, a Grand Hotel Budapestben vagy a Spectre című Bond-filmben is játszott. A partnere Gijs Naber holland színész lesz.

A feleségem történetét a Filmalap 1,15 milliárd forinttal támogatja, a német, olasz és francia koprodukció három országban forog majd, és a várható bemutató 2020 őszére esik. A stáb Hamburgban kezdi a forgatást, Máltán fejezik be ősszel, a legtöbb jelenetet pedig Magyarországon veszik fel 57 nap alatt.

Kamaszkorom nagy felfedezése volt ez a regény. Az a gazdag, Ezeregyéjszaka-szerűen dús, titokzatos világ, amelyben Störr Jakab, ez a szeretni valóan, fájdalmasan becsületes hajósember mozog, nem csupán dekoráció. Épp ez által, elemi módon, az érzékeinken keresztül értjük meg az élet összetettségét, titokzatosságát, törékeny szépségét, megfoghatatlan, uralhatatlan jellegét. Egy szerelmi történet álarcában erről beszél a regény, és erről beszél majd ez a film is

– mondta Enyedi Ildikó a filmről a közleményben.

A producerként a Testről és lélekről után szintén Mécs Mónika támogatja Enyedit, szerinte éppen most jött el Füst Milán történetének ideje.

Kiemelt kép: Pascal Le Segretain/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik