Kultúra

Iggy Pop visszatér Budapestre

25 év után ad újra önálló koncertet Magyarországon.

A “punk keresztapja”-ként emlegetett Iggy Pop július 24-én lép fel a Budapest Parkban. Eposzi jelzője nem túlzás, hiszen a múlt és a jelen szinte összes punk bandája szándékosan vagy véletlenül kölcsönzött néhány dolgot Iggy-től vagy zenekarától, a The Stooges-tól.

James Newell Osterberg Jr., azaz Iggy Pop dobosként kezdte karrierjét különféle gimis bandákban, majd hamar felfedezte magában a féktelen, nyers erőt – többek közt ő volt az egyik első előadó, aki kipróbálta a stage-dive-ot. 1968-ban tehát megalakult a punk egyik alappilléreként számontartott The Stooges, ami a ’60-as évek végén és a ’70-es évek elején három kultikus lemezt (The Stooges, Fun House, Raw Power) jelentetett meg. Majd nem sokkal később Iggy szólókarrierjére kezdett koncentrálni, amelyben jóbarátja, David Bowie volt segítségére.

Lust For Life, The Idiot, New Values, Zombie Birdhouse, Blah Blah Blah vagy Brick by Brick – hogy csak néhányat említsünk Iggy Pop ikonikus lemezei közül. Legutóbbi ,2016-ban megjelent albumával is tudott újat mutatni: a A Post Pop Depression a Queens of the Stone Age frontembere, Josh Homme produceri segítségével készült és a Legjobb Alternatív Zenei Album kategóriában Grammy-jelölést is kapott. De Iggy Pop épp a dinamikus, szuggesztív színpadi jelenléte miatt vált igazán legendássá, így a nyári koncert tényleg kihagyhatatlan lehetőségnek ígérkezik.

A jegyértékesítés március 27-én 9 órakor indul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik