Kultúra

A mi kis falunk mindig kihúzza az RTL Klubot a bajból

Tök mindegy, hogy milyen szerencsétlenül alakulnak az Alvilág nézettségi adatai (tényleg egyre rosszabb a helyzet, a múlt héten a kritikus 8 százalék alá csökkent a közönségaránya a kereskedelmileg fontos 18-49-es korosztályban = nem sokan nézik), A mi kis falunk mindig egy olyan atombomba, amit az RTL Klub bármikor ledobhat, ha baj van. És most szükségük is volt rá. Ujj Mészáros Károly (pedig nem indult rosszul) krimije nem kellett a magyaroknak, Pajkaszeg viszont verhetetlen. Nemrég egy videónkban meg is kérdeztünk, hogy mi ennek az oka.

Vidékre nem költöznék, de A mi kis falunkat azért jó nézni
A mi kis falunk közönségtalálkozóján arra voltunk kíváncsiak, hogy mi a sorozat sikerének titka. A rajongókkal és a színészekkel arra jutottunk, hogy a magyar vidéki életnek ez a legpontosabb ábrázolása.

Szombaton indult a harmadik évad második felvonása, és az üzenet egyértelmű: nem unjuk még. A Nielsen mérései alapján A mi kis falunk 28,8 százalékos közönségaránnyal nyitott a 18-49-es korosztályban. Ez több mint 400 ezer nézőt jelent a szűkített korcsoportban, és azt is jó tudni, hogy csak az X-Faktor tudott hasonló (magasabb) százalékokat produkálni.

Háromgyerekes anyából maffiafőnök – milyen az RTL új krimisorozata?
Ujj Mészáros Károly Alvilág című sorozata kevés újat mutat a Netflix vagy az HBO után, de aki a tévétől várja a szórakoztatást, annak a legjobb választás lehet.

Mi érdekelt még minket a tévében?

Ezen kívül szintén az RTL Klubos Drága örökösök hasít, a múlt heti legnézettebb adás 21,4 százalékos közönségaránynál állt meg 18-49-ben. Ez csak annyit jelent, hogy a tulajdonképpen (az Exatlon valamivel előbb kezdődik) párhuzamosan, tizenkettedik hete futó Exatlon alulmaradt.

A vasárnapi Eb-selejtező szintén lázba hozta a nézőket. 18-49-ben majdnem 300 ezren követték a magyar győzelmet (közönségarány: 20,8 százalék).

Vidékre nem költöznék, de A mi kis falunkat azért jó nézni
A mi kis falunk közönségtalálkozóján arra voltunk kíváncsiak, hogy mi a sorozat sikerének titka. A rajongókkal és a színészekkel arra jutottunk, hogy a magyar vidéki életnek ez a legpontosabb ábrázolása.

A legfurcsább viszont, hogy alig érdekelt valakit a péntek estére rakott Curtis-doksi a TV2-n. Ahogy mi is írtuk, a rapper drogfüggéséről és a leszokásról szóló filmben leginkább azt tudtuk meg, hogy Curtis apa lesz. Ráadásul fiú lesz az örökös. A nézőket nem mozgatta meg a téma, és 18-49-ben a 10 százalékos közönségarányt sem érte el (9 százalék).

A Curtis - Tiszta lappal nagy revelációja, hogy Curtis gyereke fiú lesz
Barátnője majdnem elhagyta egy ponton, ez volt a legkomolyabb lépés a probléma beismeréséhez.

Kiemelt kép: RTL Klub

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik