Kultúra

Nézzen ingyen díjnyertes filmeket

Elindult a Cirko Film online videotékája, melyen csütörtöktől nézhetünk filmeket. A forgalmazó elmúlt években bemutatott filmjeinek nagy részét március 30-ig ingyenesen lehet megnézni.

Az online megtekintési lehetőség célja, hogy a filmkedvelő közönség tagjai közül azok is könnyen megnézhessék a filmet, akik lakóhelyük közelében nem tudnak moziba menni, nincs rá idejük vagy nincs a közelükben olyan mozi, amely a Cirko Film forgalmazásában bemutatott alkotásokat műsorára tűzné. Az ingyenes bevezető időszak után egy fél mozijegy áráért lehet majd kényelmesen, otthon filmet nézni.

Az online válogatásban a nagy filmfesztiválok (Cannes, Berlin, Velence) versenyprogramjában debütáló alkotások is helyet kapnak. Az elmúlt tíz év Arany Pálma díjas alkotásai közül a következőket lehet az első héten ingyen megnézni:

  • Dheepan – Egy menekült története (Jacques Audiard),
  • A négyzet (Ruben Östlund)
  • Bolti tolvajok (Koreeda Hirokazu)

A közelmúlt fontos filmjei közül sok más mellett a következő különleges alkotások is várják a filmrajongókat, például Fatih Akin Sötétben, Ruben Östlund Lavina, Maren Ade Toni Erdmann, Jim Jarmusch Paterson és Aki Kaurismäki A remény másik oldala című filmje.

Kiemelt kép: KOMPLIZEN FILM / ARCHIVES DU 7EME ART / PHOTO12

Ajánlott videó

Olvasói sztorik