Kultúra

A sorozatnézés nyírja ki a szexuális életünket?

tévé tv távkapcsoló. fotó: thinkstock
tévé tv távkapcsoló. fotó: thinkstock

Régebben az Egyesült Királyságban készült már egy felmérés arról, hogy a britek inkább nézik a tévét vagy a Netflixet órákon át inkább, ahelyett, hogy nemi életet élnének a párjukkal. Az erről készült tanulmány szerint ráadásul az esti, sötétedés utáni órákban növekszik a streaming szolgáltatók kínálta műsorok nézettsége.

Most Shmuley Boteach rabbi, a Kóser szex című könyvek írója mondta el egy ausztráliai kérdezz-felelek találkozón, hogy a Netflix egyértelműen a szexuális élet kárára megy.

„A televízió „aranykoráról” beszélünk (a streaming szolgáltatásokba való befektetésnek köszönhetően), de ha valakinek éjszaka még van ideje arra, hogy az ágyában nézze ezeket, annak az az oka, hogy azért van rengeteg ideje, mert nem szexel a párjával”- mondta.

Boteach szerint a rengeteg tévézés valójában figyelemelterelés a párok valós problémáiról, és hozzájárul a „szexuális éhínséghez, amely erősen jellemző a modern nyugati házasságokra”, valamint a nemi élet hanyatlás mozgatórugói közé tartozik a házasságokban az, hogy az emberek „túl fáradtak” vagy „túl jól ismerik és megszokták már a másikat”.

(Stuff)

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik