Kultúra

Sorozat készül a Száz év magányból

Ma jelentette be a Netflix, hogy megszerezte a jogokat Gabriel García Márquez Száz év magány című regénye filmadaptációjához. Az 1967-ben kiadott művet, mely 35 nyelven, összesen több mint 30 millió példányban jelent meg világszerte, először adaptálják filmre. Ez, persze, nem az érdeklődés hiánya miatt alakult így. A Nobel-díjas író fia, Rodrigo García nemrég elmondta, hogy apja sok éven át, számos ajánlatot kapott a könyv megfilmesítésével kapcsolatban, azonban aggódott, hogy nem tudnák jól átültetni a történetet, főleg nem egy alkotásba. Márquez emellett azt szerette volna, ha a film spanyol nyelven forogna.

Francisco Ramos, a Netflix spanyol nyelvű alkotásaiért felelős alelnöke elmondta, hogy a vállalat korábban már próbált jogokat szerezni a regényhez, de ellenállással találkozott. Megjegyezte a Narcos és a Roma című filmek sikereit is az idegen nyelvű filmek kapcsán.

Hogy ki írja vagy rendezi a sorozatot, arról egyelőre semmit nem lehet tudni, ahogy a szereplőkről sem, de Ramos elmondta, hogy elkötelezettek a legjobb latin-amerikai tehetségekkel való együttműködés mellett, és hogy a produkció Kolumbiában forog majd.

(New York Times)

Kiemelt kép: Ulf Andersen/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik