Kultúra

Úttörő, aki a frászt hozta a szüleitekre – így emlékszik Keith Flintre a Prodigy és a világ

Zenekari társait sokkolta a zenész öngyilkossága, de nem csak ők mondták el, hogyan emlékeznek a ma reggel elhunyt Keith Flintre.

Mint megírtuk, ma reggel essexi otthonában holtan találták Keith Flintet, a Prodigy énekes frontemberét.

Öngyilkos lehetett a Prodigy énekese
Keith Flint 49 éves volt.

Flint zenekari társa, a Prodigyt megalapító Liam Howlett instagram-oldalán azt állítja, a zenész öngyilkos lett, bár erről egyelőre hivatalos tájékoztatást nem adtak. Mindenesetre a zenészvilág felhördült a mindössze 49 éves Fint halálhírére.

Le vagyok sokkolva, kibaszott dühös és zavarodott vagyok, és összetört a szívem

– írja Howlett, aki a Prodigy megszületése óta dolgozott együtt Flinttel. De nem csak ő emlékezett meg a rave-punk pápa Flintről, a Twitter és egyéb közösségi oldalak rajongók és hírességek posztjaival vannak tele. A Chemical Brothers alapítója, Ed Simons arról írt, milyen kedves volt velük Flint, amikor elkezdtek együtt turnézni, és mennyire szórakoztató ember volt.

A legtöbb zenész, aki megemlékezik, Flint úttörő voltát emeli ki, és azt, hogy kevesen voltak, akik akár csak közel hasonló erővel voltak képesek uralni a színpadot. Emellett többen hangsúlyozták, hogy polgárpukkasztó külseje és színpadi viselkedése mellett az énekes mennyire kedves ember volt. A Kasabian és a rapper Dizzee Rascal is ezt emelte ki.

Kathy Burke színésznő egy másik irányból közelített, és mennyire találóan: úgy fogalmazott, Keith Flint

azt tette, amit minden híres zenésznek tennie kellene: frászt hozta a szüleitekre.

https://twitter.com/KathyBurke/status/1102541983560724482

Az egyik legkülönösebb, hogy a brit parlament egyik tagja, Angela Rayner munkáspárti politikus is személyes emlékeiről beszélt a zenész halála kapcsán – ilyet se sokat látni itthon:

Óriási rajongója voltam a zenekarnak, rengetegszer láttam őket élőben, és táncoltam a zenéjükre az évek során. Nyugodj békében, Keith, borzasztó sok szép emléket hagysz magad után.

Egy szintén erős anekdota szerint Flint, akinek egy időben volt egy saját kocsmája, a The Leather Bottle, tartott egy dobozkát a pulton, amibe mindenkinek dobnia kellett egy fontot, aki elsütötte Flintnek a poént, miszerint ő a Firestarter, amikor a zenész rakott a tűzre a kandallóban. A dobozban összegyűlt pénz jótékony célra ment.

Természetesen Flint motorversenyes barátai is gyászuknak adtak hangot.

https://twitter.com/McAMSYamaha/status/1102535848761937920

Keith Flint eredetileg táncosként csatlakozott a Prodigyhoz, amely már első lemezeivel is elsöprően sikeresek lettek, ám az igazi sztratoszférai magasságokba az után törtek, hogy Flint 1996-ban megírta és felénekelte a Firestarter című dalukat.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Kiemelt kép: Simone Joyner/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik