Kultúra

Hosszú Katinka lett a POKET nagykövete

Hosszú Katinka lett a nemrég a Highlights of Hungary közönségdíját is elnyerő POKET-könyvek legújabb, Kira Poutanen által írt A csodálatos tenger című kötetének nagykövete.

„A POKET első félévében már több mint 60.000 fiatal jár zsebében és kezében POKET-tel, ami a meglepetésen túl nagyon nagy öröm, de felelősség is. Felelősség tartani velük a kapcsolatot, nem elengedni a kezüket, ha már egyszer megbíztak bennünk és felelősség, hogy állandóan figyelmeztessük őket és magunkat is az offline kommunikáció és jelenlét fontosságára.” – mondta Vecsei H. Miklós, a POKET ötletgazdája.

Hosszú Katinka örült a fekérésnek, fontosnak tartja hangsúlyozni a fiatalok körében az olvasás szeretetét és a kultúra iránti fogékonyságot.

„Bár az úszás egyéni sportág, a vízben egyedül kell helytállnom, nem véletlen, hogy minden úszó csapatban edz, mert a közösségnek óriási motiváló ereje van. A közös élmény, a munka, az erőfeszítés, a siker okozta öröm mind akkor igazi, ha meg tudod osztani valakivel. Az olvasás is hasonló, a könyv gondolatokat ébreszt, amiket ki kell beszélni magadból, ezáltal közösséget épít, és manapság egy jó közösség óriási kincs tud lenni” – mondta a háromszoros olimpiai bajnok úszó.

Kiemelt kép: POKET

Ajánlott videó

Olvasói sztorik