Kultúra

Oroszlán Szonja: Próbálkoztam kitörni, de soha senki nem akarta, hogy mást csináljak

A Best magazinnak adott interjút Oroszlán Szonja, aki Dobó Kata első rendezése, a nemrég bemutatott Kölcsönlakás című film bemutatója kapcsán repült haza Philadelphiából. A filmről készült kritikánk itt olvasható. A színésznő számára különleges élményt jelentett ez a film, nemcsak amiatt, mert legjobb barátnője rendezte, hanem azért is, mert Dobó volt az első, aki az eddig játszott karakterétől eltérő szerep megformálására kérte fel.

„20 éve vagyok a pályán, ő volt az első, aki ezt bevállalta.”

Dobó Kata: Megcsináltam egy csomó filmet és darabot, amit nem néznek meg, akik kritizálnak
Andy Vajna csak egy volt abból az öt emberből, aki arról döntött, hogy a színésznő filmjére pénzt kap a Magyar Filmalaptól.

A négy éve Amerikában élő színésznő számára jó érzés, hogy új dolgok történnek vele és megteheti, hogy sok mindent kipróbálhat. Májusban egy pittsburghi filmes csapattal forgat, illetve helyi reklámokban szerepel. Ha éppen nincs színházi vagy filmes munkája, a philadelphiai egyetem állatorvos szakának egyik kihelyezett intézetében önkénteskedik.

Oroszlán elmondta, hogy bár a nulláról kezdte Amerikában, így nem is volt előélete és Csehov Sirályában játszhatott ott először.

„Itthon soha nem kaptam volna egy ilyen lehetőséget, Magyarországon engem annál jobban beskatulyáztak. Próbálkoztam kitörni, de soha senki nem akarta, hogy mást csináljak.”

Kép: Best magazin

Kiemelt kép: Zih Zsolt / MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik