Kultúra

Hétvégi programajánló

Mit csináljunk a hétvégén? Budapesti és a vidéki programok február 15-17. között.

Mozi

A kedvenc története valós alapokon nyugszik, a 18. század első éveiben, Stuart Anna udvarában játszódik a cselekmény: három nő szexuális árnyalatokat sem mellőző kapcsolatán keresztül nyerünk bepillantást a sajátos szabályok szerint működő királyi udvarba. A filmről írt kritikánkat itt olvashatják, összességében a kedvenc hibáival együtt is sokkal jobb, mint az Oscar-mezőny tetemes része.

A királynő kegyenceként a perverzió munkaköri leírás
A legjobb film Oscar-díjára jelölt A kedvencben kegyetlen nők próbálják kicsinálni egymást anélkül, hogy bekoszolnák a fodros szoknyájukat.

A kedvenc (The Favourite), 2018, 8,5/10

Fesztivál

Indul a sörkarnevál, korlátlan sörfogyasztással: A folyékony kenyér legnagyobb ünnepét rendezik ismét – a Serfőzővel közös szervezésben – a Gellért Szállóban február 15-16-17-én. Az immár negyedik alkalommal jelentkező Indoor Sörfesztiválon idén is egy belépőjegy áráért korlátlanul lehet kóstolni a 100 féle sör közül. Pénteken és szombaton – 16-24 óra között – bemutatkoznak majd különböző kis- és nagyüzemi sörök, hazai, valamint cseh, német, angol, belga italok és egyéb sörkülönlegességek. A magyar mikro és kraft sörfőzdék közül számos úttörő képviselteti magát söreivel: csapra veri söreit a Fehér Nyúl Sörfőzde, a Zip’s, a Karl Microbrewery, a Harapunk Sörfőzde, az Uradalmi Sörmanufaktúra és a Beertok Sörfőzde.

Belépő az Indoor Sörfesztiválra elővételben: 5.490 Ft, a helyszínen: 6.490 Ft. Giorgio Sörvacsorára 9.990 Ft, mely tartalmazza az 5-fogásos gourmet vacsorát sörsorral, és a belépőt a sörfesztiválra korlátlan sörkóstolással. A vasárnapi Gerardo Sörbrunch pedig 9.400 Ft, gyermekjegy (3 és 12 év között) 4.700 Ft.

További infók: indoorsorfeszt.hu

Vidéki program

VIII. Székesfehérvári Toros Pálinkafesztivál: hazai húsipari kistermelők, pálinkafőzdék és kézműves gasztronómiai különlegességek 2019. február 15-17. között Székesfehérváron. További információk a fesztivál Facebook-oldalán.

+Ezt pedig írd be a naptáradba

Szerelmes állatok napja: február 16-án, szombaton, a Valentin-napra való tekintettel a Budakeszi Vadasparkban idén is a szerelmes állatoké a főszerep. A rendezvény keretein belül a látogatók olykor bizony kissé pikáns szakvezetéseken ismerkedhetnek meg a Magyarországon őshonos, illetve a Kárpát-medencébe betelepült állatok szerelmi életével, párkeresési szokásaival és udvarlási technikáival.

https://www.facebook.com/budakeszivadaspark/photos/a.194674460566470/2295136203853608/?type=3&theater

Szerelmes Állatok Napja részletes programja:

  • 10.00  Állat tréning – mosómedve
  • 10.00-től PANGEA Egyesület – ismeretterjesztő játékok
  • 12.00 Ki hogy hódít az állatvilágban? – szakvezetés (indulás: Pangea standtól)
  • 13.00 Állat tréning – aranysakál
  • 14.00 Kisragadozók etetése

További információk a vadaspark honlapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik