Kultúra

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget Fesztivál

Arctetovált sztárrapper, ünnepelt énekes-dalszerző és jó néhány visszatérő is fellép majd augusztusban az Óbudai szigeten.

A most bejelentett fellépők közül a legnagyobb sztár egyértelműen Post Malone, aki a tavalyi év egyik legsikeresebb amerikai popalbumát csinálta meg Beerbongs & Bentleys címmel, és olyan slágereket jegyez, mint a Rockstar vagy a Psycho. Vele szemben a londoni James Blake-et a kritika is elismeri, a harmincéves énekes-dalszerző-producer a post-dubstepből emelkedett ki a legegyénibb mai elektronikus popelőadók közé. Ugyancsak a brit pop első vonalából érkezik még a Years & Years trió, amely biztosan eljátssza majd a King című listavezető slágerét is.

A visszatérők közül említésre méltó a gitárosa elvesztését is túlélő Franz Ferdinand, amely negyedszerre jön a Szigetre, ami pedig a kontinentális pop sztárjait illeti, jön a svéd Tove Lo és a francia Jain is, utóbbi korunk egyik legizgalmasabb mainstream popelőadója. És még néhány név az új eresztésből: Richie Hawtin, Yeasayer, Razorlight, IAMDBB, Roosevelt, Tove Styrke, Xavier Rudd, a teljes névsor itt tekinthető meg.

Korábban már bejelentették Ed Sheeran, a Foo Fighers, Florence & The Machine, az 1975 és még számos egyéb fellépő részvételét az augusztus 7-13. között rendezendő fesztiválon.

(Kiemelt kép: Post Malone, fotó: Matthew Eisman/Getty Images)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik