Kultúra

Még az eredeti Brian May-szerkótól sem lett igazán hiteles a Bohém rapszódia

Annak ellenére, hogy szerintünk nem sok köze lett a valósághoz a Bohém rapszódiának, mégis minden idők legtöbb bevételt termelő zenés életrajzi filmje lett, az azóta Golden Globe-ot nyert főszereplő, Rami Malek pedig az Oscar fő esélyese.

A forgatásról és a Queen tagjairól szinte minden héten lejön egy-egy új cikk, most sincs ez másképpen. Az nme.com legfrissebb híréből most az derült ki, hogy Brian May, a Queen szólógitárosa több fellépőruháját is felajánlotta a forgatáshoz. Julian Day, a film jelmeztervezője elmondta, hogy May az első forgatási napon megjelent. Ő már elkészült eddigre a jelmezekkel, de May nem volt elragadtatva tőlük. Végül a zenész elhívta az otthonába Day-t, hogy kiválasszon néhány ruhát a gardróbjából, amit majd a May-t alakító Gwilym Lee viselhet a film ikonikus, Live Aid-fellépéses jelenetében.

A Bohém rapszódiát ne nevezzük Freddie Mercury-filmnek, mert nem az
A Queen- és/vagy Freddie Mercury-filmként beharangozott Bohém rapszódia monstre PR-anyagként végezte, amit csak a hibátlan zene ment meg. Jó buli, nagyon jó, de méltatlanul kamuzik. Kritika.

Kiemelt kép: GK FILMS / NEW REGENCY PICTURES / COLLECTION CHRISTOPHEL

Ajánlott videó

Olvasói sztorik